Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Binotto byl v Monaku domluvit Leclercovi

Binotto byl v Monaku domluvit Leclercovi

Monačan se na pár dní odsekl od Ferrari.

Na veřejnost se dostala zpráva, že Charles Leclerc se ve středu v Monaku setkal se šéfem Scuderie Ferrari a měli pracovní večeři v Hotel de Paris. Hlavním tématem samozřejmě byla Velká cena Velké Británie, kde Ferrari po výjezdu safetycaru upřednostnilo Carlose Sainze jedoucího na horších pneumatikách, což nejspíš Charlese Leclerca stálo vítězství.

Větší hloupost už udělat nemohli,“ prohlásil Ralf Schumacher. "Leclerc měl v šampionátu mnohem lepší pozici než Sainz a vzhledem k boji proti Maxi Verstappenovi měli jednoznačně udělat vše pro Leclercovo vítězství."

"Kdo má za přátele stratégy Ferrari, ten už ani nepotřebuje žádné nepřátele," přidal se Eddie Jordan.

Mattia Binotto byl po skončení VC Velké Británie viděn, jak se něco snaží Leclercovi vysvětlit i pomocí zvednutého prstu ještě předtím, než začala ceremonie na stupních vítězů, kde bylo třeba slavit první Sainzovo vítězství. Šeptá se, že Leclerc poté změnil své plány a přes noc zůstal ve Spojeném království, místo aby cestoval domů spolu s týmem Ferrari. Další šeptanda tvrdí, že vzhledem k roztrpčenosti Leclercovy strany garáže pár členů týmu odmítlo zúčastnit se ceremonie.

Slyšel jsem, a je to z důvěryhodného zdroje, že to nebylo vůbec veselé,“ řekl bývalý šéf komunikace s médii Ferrari, Alberto Antonini, pro web FormulaPassion. "Někteří lidé se nechtěli zúčastnit ceremonie ani být na skupinové fotce. To je špatné znamení. Zdravá soutěživost v garáži nezaškodí, ale všichni musí vidět vítězství jako jejich společný cíl.

"Ferrari si opět hází polena pod vlastní nohy,“ řekl Gerhard Berger. „Úplně jako za mých časů. I tehdy začal vládnout chaos. Proto jim nedávám velké šance na zisk titulu.

Leclerc táhne šňůru pěti závodů bez účasti na stupních vítězů. Foto: Ferrari

Tak samozřejmě bylo mnoho rozhovorů,“ reagoval Leclerc, když byl v Rakousku konfrontován se zvěstmi o vážném rozhovoru v Monaku. „V Silverstonu byl (Binotto) na mě nejprve dost naštvaný, protože viděl mé zklamání. Chtěl vědět, že jsem v pořádku a ujistit se, že si uvědomuji, že jsem také odvedl skvělou práci. Setkání v Monaku... to není nic neobvyklého. Přišel se na mě podívat, protože posledních pět závodů pro mě nebylo vůbec dobrých. A já jsem chtěl zůstat doma, stranou toho všeho, abych se teď dokázal plně koncentrovat na další víkend.

Ferrari v podstatě přiznalo chybu, když přijalo opatření, aby příště učinilo promyšlenější rozhodnutí.

Já jsem těžko mohl něco udělat jinak. A jako tým jsme už věci změnili. Posílíme komunikaci, abychom byli na takové situace předem připraveni. Když je už safetycar na trati, dělají se rozhodnutí pod tlakem. Takže jsme přijali opatření, ale nechci mluvit o všech detailech.

Zdroj: Motorsport, FormulaPassion, úvodní foto: Ferrari