Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

McLaren prý už informoval Ricciarda

McLaren prý už informoval Ricciarda

Letní pohoda se nekoná.

Web Racer, jakož i několik dalších, přišel se zprávou, že McLaren už Daniela Ricciarda oficiálně informoval o záměru předčasně ukončit jeho kontrakt. Nevíme, jak dlouho Ricciardo věděl o ohrožení jeho budoucnosti v McLarenu, ale vzhledem k jeho starším vyjádřením už nejspíš delší dobu alespoň něco tušil. Oficiální zpráva už jen potvrzuje, co prozradil šéf týmu Alpine. McLaren hodlá příští rok do svého vozu posadit Oscara Piastriho (a určitě to nebude na úkor Landa Norrise).

Má se za to, že McLaren si je nárokem na Piastriho jistý, přestože Alpine tvrdí opak. Francouzský tým prý udělal chybu už loni, když nestihl Piastrimu nabídnout místo třetího jezdce letošní sezony v dohodnutém termínu, čím porušil jeho juniorský kontrakt. Smlouva Piastriho s McLarenem měla být podepsána ještě v červenci, tedy před oznámením přestupu Fernanda Alonsa z Alpinu do Aston Martinu. Dohodě mohlo pomoci, že součástí managementu mladého Australana je Mark Webber, jenž má společnou minulost s Andreasem Seidlem, nynějším šéfem týmu McLaren, protože se spolu podíleli na úspěších týmu Porsche ve WEC.

McLaren se nejspíš nevyhne placení odškodného. Ricciardo by dostal nejvíce, kdyby mu McLaren platil rok volna mimo F1. To by mohl dostat i celý dohodnutý plat. Britský tým se mu ale údajně snaží pomoci zajistit jiné dobré místo v poli F1. Přestupem do týmu Alpine, který měl ještě před týdnem tři jezdce na dva vozy a nyní mu zbyl pouze Esteban Ocon, by Ricciardo dostal snad i vítanou šanci na restart po neúspěšném působení v McLarenu a McLaren by to vyšlo levněji.

V roce 2020 získal Ricciardo týmu z Enstone dvakrát více bodů než Esteban Ocon. Dočkáme se po dvou letech nového srovnání? Foto: Renault

Jsem rád, že začíná letní přestávka. Nebylo to šest měsíců, jak jsem si je představoval. Ale i kdyby se mi dařilo výborně, už bych potřeboval přestávku. Kalendář je letos plný a stejně tak i hotely, takže už se těším, že od celého toho cirkusu vypadnu. Úplně přestanu myslet na F1, vím že mě to resetuje. Dovedu si představit, že po nějakých 10 dnech až dvou týdnech se to zlomí a opět se začnu těšit zpět na okruhy,“ řekl Ricciardo v neděli večer v Maďarsku, když tedy ještě asi nevěděl, že bude muset být celý srpen v kontaktu se svým managementem.

Zdroj: Racer, f1i, úvodní foto: McLaren