Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Ricciardova budoucnost v bezprostředním ohrožení?

Ricciardova budoucnost v bezprostředním ohrožení?

Příští sezonu prý nemá zcela jistou.

V posledních týdnech se hodně mluví o tom, že Daniel Ricciardo by mohl na konci roku přijít o své místo u týmu McLaren. V Monaku Australan řekl, že chce mít ohledně příštího roku jistotu ještě před letní přestávkou. To je zajímavé prohlášení, protože jsme byli přesvědčeni, že Ricciardův aktuální kontrakt je do konce roku 2023.

To je pravda. Odpověděl jsem na otázku, na která nevyžadovala žádnou odpověď. Kdoví, možná jsem myslel léto 2023,“ usmíval se Ricciardo na překvapené žurnalisty.

Jednou možností je, že Ricciardo prostě žertoval, protože otázky ohledně možného předčasného odchodu se mu zdají být zbytečné. Druhou možností je, že McLaren dal Ricciardovi smlouvu na dva roky plus má na jeho služby roční opci, což se v době jeho získání z týmu Renault (dnešní Alpine) nezdálo být důležité.

Ricciardo loni, navzdory pár dobrým výkonům korunovaným vítězstvím v Itálii, výrazně zaostával za Landem Norrisem a prakticky až do konce roku si stěžoval, že ho vůz McLarenu neposlouchá. Nástup nové generace vozů však nepřinesl očekávaný obrat. Norris má teď 39 bodů, Ricciardo 11 bodů. Minulý víkend Norris nebyl ve formě, trápila ho angína. Přesto týmu přivezl čtyři body a Ricciardo nulu.

Ricciardo možná nemá příští sezonu u McLarenu tak jistou, jak jsme si mysleli. Foto: McLaren

Nedaří se mu najít rychlost, jakou on i my očekáváme,“ řekl pro italské noviny La Gazzetta dello Sport ředitel McLarenu, Zak Brown. „Snažíme se mu pomoci s návratem do normálu, aby byl rychlý jako loni v Monze.

Jak dlouho je McLaren ochoten čekat?

To je otázka na Andrease Seidla (šéfa týmu). Lando má dlouhý kontrakt, Daniel krátký. Myslím, že brzy se začneme zamýšlet nad budoucností.

Zahraniční média věří, že McLaren by náhradu za Ricciarda hledal v USA, proto by to byl Pato O'Ward nebo Colton Herta.

Zdroj: La Gazzetta dello Sport, úvodní foto: McLaren