Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Lawsonona nevyruší ani ztráta místa

Lawsonona nevyruší ani ztráta místa

Dumat může jindy.

Liam Lawson prohlásil, že prohra v boji o závodní sedačku v AlphaTauri v příští sezoně nemůže ani v nejmenším ovlivnit poslední závody, které mu ještě letos zbývají. Novozélanďan bude závodit tak dlouho, dokud Daniel Ricciardo nebude připraven vrátit se po vícenásobné zlomenině záprstní kosti při nehodě na okruhu Zandvoort. Kromě toho se má Lawson ještě na konci příštího měsíce zúčastnit posledního víkendu letošní Super Formuli, kde má dobrou šanci na zisk titulu. Příští rok ale nejspíše nebude závodit nikde a soustředí se na práci vývojového jezdce Red Bullu.

Popravdě, moc na to nemyslím. Teď se soustředím na to, abych z aktuální příležitosti vytěžil co nejvíce,“ řekl jedenadvacetiletý závodník. „Samozřejmě, mým ultimátním cílem je F1, ale to nejlepší, co můžu nyní udělat pro dosažení tohoto cíle, je podat co nejlepší výkony ve zbývajících závodech. Možná později budu mít spoustu času dumat.

Nebude ale přece pod tlakem dokázat managementu Red Bullu, že učinil nesprávné rozhodnutí?

Ne. Jednou z výhod juniorského programu Red Bullu je, že jsme neustále pod velkým tlakem. Od prvního dne. Žiji v tom pět let, takže jsem zvyklý. Prostě chci co nejlepší výsledky. Když už nebudou závody, na které by se bylo třeba připravovat, můžu přemýšlet nad vším, co jsem udělal i nad tím, jaké mám dále možnosti.

Lawson dále v rozhovoru pro web Motorsport vyloučil možnost, že mu Red Bull pomůže k místu u týmu Williams, kde ještě nebyl potvrzen Logan Sargeant. Kromě toho se Williams vyjádřil, že Američan má stanovené cíle a až do konce roku bude dělat všechno proto, aby mu pomohl s jejich splněním. A to je poslední neobsazený závodní kokpit pro sezonu 2024.

Lawson teď nepotřebuje přemýšlet, potřebuje výsledky. Foto: AlphaTauri

Zdroj: Motorsport, úvodní foto: AlphaTauri