Novinky

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

Facebook Instagram

Robert Kubica vyhrál oba závody série Renault

Robert Kubica vyhrál oba závody série Renault

Tomáš Kostka druhý závod na Oscherslebenu nedokončil.

Polák Robert Kubica dominoval oběma závodům prestižní Světové série Renault, ve které startuje i náš Tomáš Kostka. Ten skončil ve včerejším závodě na dvanáctém místě, ten druhý nedokončil.

Včera si Kubica na Oscherslebenu dojel pro třetí vítězství sezóny, stejně jako on tak Tristan Gommendy, který dojel druhý za ním, přečkali bez úhony hodiny, kterých se dopustili. Mokrý závod nedokončilo 12 jezdců. Z pole position však startoval Will Power, ten však v pátém kole skončil v hodinách a ve zdi.

Kubica vyhrál i nedělní závod a stal se tak vůbec prvním, komu se povedlo vyhrát dvakrát během jediného víkendu. Kubica startoval z pole position a zůstal na dráze, když začalo pršet. Vedení po zastávkách převzal Markus Winkelhock, který však udělal chybu a vyjel mimo trať. Předal tak vedení Kubicovi, který jej už v pohodě uhájil. Tristan Gommendy dojel druhý před Winkelhockem.

Američan Colin Fleming startoval dvacátý, cílovou čáru proťal jako šestý. Kubicův největší soupeř Will Power skončil v hodinách a dojel na čtrnáctém místě.

Robert Kubica vede šampionát s pohodlným náskokem se 117 body, zatímco se Tristan Gommendy posunul na druhé místo a má bodů 70, jen o sedm více než třetí Will Power. Tomáš Kostka je se šesti body na 21. místě.