Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

"Panteři" odstartují svorně ze čtvrté řady

"Panteři" odstartují svorně ze čtvrté řady

Enge: "Postupovali jsme krok za krokem ke správnému nastavení"

Jezdci týmu Panther Racing odstartují do dnešního závodu na oválu v Pikes Peak svorně ze čtvrté řady na startu. Tomáš Enge, pro kterého je to druhý start od návratu po zranění páteře, dokázal zajet na oválu, kde dosud nestartoval, sedmý nejrychlejší kvalifikační čas. Po 20. a 14. místě v ranním a odpoledním měřeném tréninku dokázal Tomáš zabrat ve správný okamžik a časem 20,6521 sekundy překonal svého týmového kolegu Schecktera.
 
 
Po ukončení kvalifikace byl Tomáš Enge zjevně spokojený: "Byla to dobré kolo. Od rána jsme dnes postupovali krůček za krůčkem ke správnému nastavení vozu a stále jsme se zlepšovali. Věřili jsme, že se nám to podaří, přestože nastavit optimálně vůz pro zdejší trať není právě jednoduché a já jsem zde dosud nestartoval. Zvedající se vítr dělal trochu problémy, ale s tím se musel vypořádat každý.
 
Mám rád krátké ovály. Dnes se mi sice podařilo vytočit motor tak, že zabral omezovač otáček, což nás stálo trochu rychlosti, ale jsem přesvědčen, že v závodě se budeme pohybovat na špičce pole a zajedeme tady dobrý výsledek."
 
Pro Tomáš Engeho je sedmá pozice na startu v Pikes Peak nejlepším kvalifikačním výsledkem od závodu v Texasu, kde startoval z druhé pozice.