Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Alonso směrem k Schumacherovi: Víme, čeho je schopný

Alonso směrem k Schumacherovi: Víme, čeho je schopný

Naráží na situace z let 1994 a 1997.

Fernando Alonso pokračuje ve svých kontroverzních prohlášeních v tisku. Po nedávném označení Michaela Schumachera jako nejnesportovnějšího jezdce historie a kritizování svého týmu v Suzuce se rozhodl napětí mezi ním a hlavním rivalem několik dní před posledním závodem sezony ještě znásobit, když připomněl Schumacherovy nečisté manévry při bojích o titul mistra světa v minulosti.

Měl na mysli zejména mnohokrát diskutovanou kolizi s Damonem Hillem v roce 1994, resp. Jacquesem Villeneuvem v roce 1997, v obou případech to byly rozhodující okamžiky sezony, v tom druhém byl Schumacher potrestán.

"Podobné věci už udělal v minulosti dvakrát. Všichni dobře víme, čeho je schopný," řekl pětadvacetiletý, brzy možná už dvojnásobný mistr světa, mnichovskému večerníku Abendzeitung.

Aby Schumacher získal titul, musel by vyhrát a Alonso nesměl dojet, resp. by nesměl dojet mezi prvními osmi. Rozvířily se proto spekulace, zda je možné, že by se Felipe Massa nebo Ralf Schumacher mohli uchýlit ke Španělovu odstavení ze závodu, například formou kolize..

"Rozhodně ne. Bylo by to velmi nečestné a také nebezpečné," rázně popřel Ralf Schumacher německému Bildu.

Niki Lauda, bývalý šampion formule 1, taktéž popřel, že by podobnou kamikaze taktiku zvolil i Felipe Massa, Schumacherův týmový kolega.