Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Josef Král si dojel pro další vítězství ve formuli BMW

Josef Král si dojel pro další vítězství ve formuli BMW

Nevolnost ale byla tentokrát největším soupeřem.

Náš Josef Král pokračuje ve vynikajících výkonech v šampionátu britské formule BMW. V prvním víkendovém závodu se sice musel spokojit s i tak dobrým třetím místem, ale ve druhém závodě si již vše vynahradil a vyhrál.

Ve formuli BMW více než kde jinde se využívá aerodynamického pytle, kde za pomoci týmového kolegy se dá získat až 6 desetin na kolo!

Ovšem v případě Josefa Krále to tentokrát nezafungovalo a ten se musel spokojit s devátým místem na startu.

Ve druhé kvalifikaci došlo ke kolizi mezi Králem a Adrianem Quife-Hobbsem, po které byl Král odvezen do nemocnine na vyšetření. Jeho dosavadní časy stačily na páté místo.

Během prvního kola získal Král tři pozice a během závodu další tři. Na stupně vítězů se ale nedostal, protože pro nevolnost nebyl schopen.

Ve druhém závodě po startu z pátého místa předjel Král dva soupeře během prvního kola a po dalších čtyřech kolech už byl první. Nevolnost jej naštěstí opustila, byť bolestivá zranění o sobě dávala vědět.

Josef Král dohání ztrátu, která mu vznikla v prvním závodním víkendu, poté co jej soupeř sestřelil z prvního místa a český jezdec tak mohl za celý první víkend získat pouze 6 bodů. Po druhém závodním víkendu se posunul na devátou přícku v hodnocení šampionátu a po řretím víkendu v Thruxtonu je už pátý.

Velká fota: CDT & Partners