Novinky

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

Facebook Instagram

U Ferrari panuje prozatím klid a spokojenost

U Ferrari panuje prozatím klid a spokojenost

Po pátečních trénincích na GP Turecka- Ferrari.

Kimi Räikkönen (2.): "Jsem veskrze spokojen s tím, jak se nám dařilo ráno, ale už o něco méně s odpolednem. Z nějakých důvodů, pravděpodobně kvůli změně směru vanoucího větru, byly podmínky na trati ve druhé části tréninku poněkud obtížnější, a na nás je, abychom pečlivě prozkoumali načerpaná data, protože bychom se mohli snadno vydat špatným směrem.

Co se týká dvou různých směsí pneumatik, z toho, co jsme dnes zjistili, oba typy pracují dobře. Zítra však budem dělat ještě podrobnější analýzu. Máme dobrý vůz a musíme se pokusit z toho vytěžit co nejvíc."

Felipe Massa (5.): "Jsem šťastný z toho, jak se nám během třech hodin volných tréninků dařilo. V obou případech, ráno, když jsem jel ještě bez aerodynamických novinek, i odpoledne, bylo auto dobře vybalancované.

Samozřejmě je ještě prostor pro vylepšení, ale to je běžný víkendový proces. Oba typy pneumatik se zdají být velmi rychlé a konzistentní. Musíme ještě pečlivě analyzovat, které budou výkonnější v závodě. Odpoledne se podmínky lehce lišily, pravděpodobně kvůli změně chování větru byl na trati celkově menší grip. Své rychlé kolo jsem zajel hned zpočátku na opotřebených pneumatikách. Myslím, že budem konkurenceschopní."