Novinky

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

Facebook Instagram

V Abú Zabí by se mělo startovat ve speciálním čase

V Abú Zabí by se mělo startovat ve speciálním čase

Definitivní rozhodnutí záleží na Ecclestonovi.

Organizátoři Velké ceny Spojených arabských emirátů zvažují podle svých slov zcela unikátní čas startu závodu, jak oznámil šéf okruhu Philippe Gurdjian.

Závod na supermoderním okruhu Yas Marina byl původně naplánován na 15 hodin místního času, nyní se ale uvažuje o jeho posunutí.

Gurdjian v rozhovoru pro Autosport řekl: "V tuto chvíli je čas startu závodu ve tři hodiny odpoledne. Konečné rozhodnutí ale záleží na panu Ecclestonovi.

Máme jistý nápad, co bychom chtěli dělat, ale dnes vám nemohu říci, co to je! Máme velice specifický nápad a já doufám, že jej budeme schopni realizovat a bude tak unikátní jako trať."

Gurdjian také popřel nedávno vzniklé spekulace o tom, že stavba okruhu neprobíhá podle plánu a nebude dokončena ve stanoveném termínu. Dokonce se objevily zprávy informující o tom, že by závod v Abú Zabí mohl být nahrazen Velkou cenou Kanady, která pro letošní rok vypadla z kalendáře.

"Nevím, kdo vymyslel tuto lživou historku, ale z mé strany je to směšné. Nechápu, kde se vzala. Z mé strany děláme pokroky. Aldar, tedy lidé, kteří okruh staví, odvádí dobrou práci.

Dobrou práci odvádí také pro ostrov, protože jsme začínali na takovém, kde byl pouze písek, žádné mosty, žádné silnice, žádná elektřina ani voda. Ale všechno bude hotové včas."