Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Williams pravděpodobně předčasně ukončí kontrakt s Toyotou

Williams pravděpodobně předčasně ukončí kontrakt s Toyotou

Na sedadlech přestupového kolotoče zjevně nebudou sedět jen jezdci.

Williams podle některých zdrojů požádal Toyotu o předčasné ukončení kontraktu na dodávku motorů a rád by pro příští rok navázal partnerství s jinou automobilkou, nejčastěji se uvádí Renault a Mercedes-Benz.

Ačkoliv tým z Grove na začátku letošní sezóny s Toyotou prodloužil smlouvu i na příští sezóny, nyní chce, zdá se, z kontraktu vycouvat.

Frank Williams, šéf týmu, řekl, že jméno nového dodavatele by mělo být známo velice brzy, současné spekulace ale nechce nijak komentovat.

"Bude to docely brzy. Musíme přeci najít způsob, jak nový motor dostat do auta, že?"

Na otázku, zda je Renault jeho preferovanou volbou, Williams odpověděl: "Paddock je plný povídaček. Zítra by to mohl být Mercedes-Benz a pozítří Ferrari a ještě mi k tomu prý dají jedno auto zdarma!"

Toyota situaci komentovala smířlivě a vstřícně, podle slov Johna Howetta nemá problém se požadavkům Williamsu přizpůsobit. Pokud tým z Grove motory japonské automobilky nechce, nebude na něj nijak právně naléhat.

Renault má v tuto chvíli plné ruce práce s programem podpory zákazníků pro příští rok, podle některých zdrojů se pak snaží přesvědčit Red Bull Racing, aby prodloužil svou smlouvu. Tým z Milton Keynesu by prý totiž rád vyměnil francouzské pohonné jednotky za motory Mercedes-Benz.

Christian Horner, šéf týmu Red Bull Racing, řekl: "Stále máme čas ve svých rukou. Renault pro nás odvádí skvělou práci, prokazuje skvělou podporu, ale my teď nikam nespěcháme."