Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Massa běduje nad špatnými povětrnostními podmínkami

Massa běduje nad špatnými povětrnostními podmínkami

Testy v Jerezu stále omezuje déšť.

Felipe Massa je rozmrzelý kvůli špatným povětrnostním podmínkám, které v Jerezu znemožňují týmům plně se věnovat přípravám na nadcházející sezonu.

Dnešní den byl, co se deště týče, zatím nejhorší, po většinu času vyhrazeného pro testy totiž trať zkrápěl déšť a jezdci dnes vůbec nemohli přezout na hladké pneumatiky.

I přesto dnes Massa odjel celkem 92 kol, přičemž jeho nejlepší čas stačil na páté místo dnešní výsledkové listiny. Potvrdil ale, že dnešní den rozhodně nebyl ideální.

"Ne, ve skutečnosti ne," odpověděl Massa na otázku, zda byl dnešní den alespoň lepší než ten včerejší. "Panovaly velmi podobné podmínky, déšť, červená vlajka, déšť, červená vlajka. Dnes to bylo na trati ještě horší, protože foukal silný vítr.

Nebylo to zrovna moc pozitivní, ale je to stejné pro všechny. Je důležité být zde, jezdit za mokra i za sucha. Je jedno, jaké jsou podmínky, důležité je s vozem jezdit. Možná jsme tým, který jezdí nejvíc, což je podle mého pozitivní."

Brazilský závodník dodal, že za takových podmínek, které v Jerezu panují, jsou testy užitečné maximálně k najíždění kilometrů, tým se totiž prakticky nemůže na nic zaměřit.

"Je to jen o kroužení. Nebylo moc, co dělat, ve smyslu nastavení vozu nebo testování něčeho nového. Celý den byl zkrátka o tom najet toho tolik, kolik je možné a přijít na kloub některým drobným problémům, které vás mohou v prvním závodě potkat."

Massa také trvá na tom, že není možné v tuto chvíli předpovědět, kdo bude největším soupeřem pro Ferrari a kde se stáj z Maranella bude letos pohybovat. Předpokládá ale, že týmy Red Bull a McLaren budou silné.

O Sebastianu Vettelovi, který byl včera nejrychlejší, Massa řekl: "Samozřejmě je jedním z našich rivalů. Očekávám, že Red Bull na tom bude dobře, zejména poté, jak zakončil loňskou sezonu.

Já ale doufám, že budeme bojovat o to nejlepší umístění, spolu s Red Bullem a McLarenem, řekl bych. Mohou být docela silní. V tuto chvíli je ale příliš brzy na to, aby se dalo něco říct, takže se zkrátka soustředíme na svou práci."

Felipeho Massu od zítřka v kokpitu Ferrari F10 nahradí Fernando Alonso, který bude mít na starosti druhou polovinu třetí série testů.