Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

U Mercedesu vládne po Jerezu spokojenost

U Mercedesu vládne po Jerezu spokojenost

I tak ale čeká tým v Barceloně ještě spousta práce.

Tým Mercedes v sobotu zakončil své testy na trati v Jerezu pozitivně naladěn, že se mu povedlo po promočeném týdnu využít suchou trať a zkompletovat svůj testovací plán vozu MGP W01. Šéf týmu Ross Brawn byl potěšen pokrokem s nastavením vozu.

V sobotu odkroužil Nico Rosberg bez velkých problémů celkem 130 kol s nejrychlejším časem 1:20,061.

"Učinili jsme pokrok, co se týká porovnání nastavení, a naučili se mnoho užitečného pro přípravu na závěrečné testy v Barceloně," řekl Rosberg. "Byl jsem schopen odjet množství kol na suché trati, což mi velmi pomohlo, abych si zvykl na vůz a systémy."

Týmový šéf Ross Brawn byl po dvou týdnech testů v Jerezu také velmi spokojen.

"Poslední dva týdny v Jerezu představovaly pro tým Mercedes Grand Prix intenzivní testovací období a bylo velmi příjemné zakončit testovací program dvěma dny na suché trati, ty byly pro Nica a Michaela velmi hodnotné," řekl Brawn.

"Přestože podmínky nebyly poslední dva testy ideální, byli jsme schopni učinit slušný pokrok v oblasti nastavení vozu a dokončili jsme celou řadu vyhodnocování našich systémů. V Barceloně v příštím týdnu budeme mít před sebou stále velké množství práce, celkově však, zdá se, budeme na startu sezóny v dobré formě."