Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

HRT jede do Melbourne s cílem dokončit závod

HRT jede do Melbourne s cílem dokončit závod

Španělský tým musí tvrdě pracovat, aby takového cíle dosáhl.

Zatím nejslabší z nových týmů, Hispania Racing, pojede do australského Melbourne s cílem dokončit závod. Při hektické premiéře v Bahrajnu se to ani jednomu z jeho jezdců nepovedlo.

HRT byl minulý týden rád, že vůbec dorazil do dějiště první velké ceny. Vozy ale nebyly připravené k jízdě a tak se stalo, že Karun Chandhok poprvé vyjel dokonce až do kvalifikace.

V závodě Chandhok a Bruno Senna daleko nedojeli. Ind havaroval už ve druhém kole a Brazilec musel v sedmnáctém kole odstoupit kvůli přehřívajícímu se motoru.

Šéf týmu, Colin Kolles, ale řekl, že tým po Velké ceně Bahrajnu tvrdě pracuje a do Melbourne pojede s cílem dostat vozy do cíle závodu.

"Od úvodního závodu v Bahrajnu pracujeme extrémně tvrdě," řekl Kolles. "Děláme dlouho do noci a úspěšně jsme se s Bridgestonem, Cosworthem a Xtracem ponaučili z našich prvních kol s vozem a nalezli jsme dobrý základ pro začátek příprav na naši druhou velkou cenu za pár dní v Austrálii.

Naším cílem je postupně se zlepšovat a dalším krokem je dopracovat se k naší první dokončené velké ceně. Jsem si jistý, že tohoto cíle dosáhneme velice brzy a vzhledem k tomu, jak jsme se v Bahrajnu jako tým sehráli, je vidět, jaký potenciál a odhodlání máme."

Karun Chandhok potvrdil Kollesova slova o tom, že vůbec dokončit závod bude v této fázi pro tým velkým úspěchem.

"Dokončit závod by bylo fantastickým úspěchem, o který se budeme snažit."