Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

HRT chce v Malajsii dostat do cíle oba vozy

HRT chce v Malajsii dostat do cíle oba vozy

Španělský tým velmi opatrně navyšuje své ambice.

HRT si pro nadcházející Velkou cenu Malajsie stanovil nový cíl, dostat do cíle oba vozy. Teprve pak se začne zaměřovat také na jejich výkonnost.

Zatímco závod v Bahrajnu byl pro tým velkým trápením, v Austrálii se Karunu Chandhokovi podařilo dojet do cíle. Jeho týmový kolega Bruno Senna ale odstoupil kvůli mechanické závadě.

Šéf týmu, Colin Kolles, nyní doufá, že na Sepangu se oběma jezdcům podaří dojet až k šachovnicové vlajce.

"Dosáhli jsme našeho cíle, když se jednomu z našich vozů podařilo dojet do cíle," řekl Kolles. "Nyní chceme splnit naši další metu a dostat do cíle obě auta. Potom už se budeme postupně zaměřovat na zlepšení celkové rychlosti a výkonnosti vozu."

Jezdci týmu se již do Malajsie těší. Oba dva už ji znají, závodili zde totiž v asijské GP2.

"Jsem velice nadšený, že teď jedeme do Malajsie, už jsem tady totiž jezdil v GP2, takže trať dobře znám," řekl Bruno Senna. "Díky tomu budu více uvolněný a snad zajedu, co se výkonnosti týče, lepší závod. Takže uvidíme, jak se nám na Sepangu bude dařit."

Karun Chandhok dodal: "Na svůj třetí závod formule 1 se opravdu těším. V Malajsii už jsem jel několikrát a s Renaultem V6 jsem zde dokonce vyhrál. V asijské GP2 jsem byl s týmem iSport v první řadě a mnohokrát jsem zde závodil ve formuli Asia.

Má dobrá zimní připrava se vyplatila a já jsem byl po své kompletní australské velké ceně opravdu fit, ani mě po závodě nic nebolelo. To je dobré znamení pro Malajsii, kde je obvykle horko a podmínky jsou náročné. Těším se na další skvělý výsledek pro náš mladý tým."