Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Vedoucí osoby HRT tvrdě kritizují monopost Dallary

Vedoucí osoby HRT tvrdě kritizují monopost Dallary

"To, co nám Dallara dodala, je totální zmetek."

Po nedávné kritice monopostu HRT, konstruovaného italskou Dallarou, od samotného technického ředitele týmu Geoffa Willise, se přidal další vedoucí představitel španělského týmu. Šéf týmu přes obchodní záležitosti Manfredi Ravetto označil vůz HRT za "zmetek".

Willis, bývalý technický ředitel Red Bullu, neskrýval zklamání nad monopostem F110 a nebývale tvrdě se opřel do konstruktéra Dallary.

"Jsem zklamán inženýrskou úrovní vozu a nemyslím si, že je odrazem současné úrovně formule 1," řekl Willis. "Připisujete to nedostatku času, něco nedostatku zkušeností, něco nedostatku financí. Přes to všechno jsem zklamán tím, co vidím.

Jde mi o výrobní kvalitu, designerskou kvalitu, propracovanost designu. Myslím, že vůz postrádá spoustu vychytávek, které by nyní v paddocku každý považoval za povolené."

Willis nevyloučil ani odchod od španělské nováčka.

"Musím zvážit, zda je pro mě zajímavé zůstat v týmu, jehož vůz je odsouzen ke kroužení na konci pole," zakončil.

Šéf týmu přes obchodní záležitosti Manfredi Ravetto si nyní přisadil: "To, co nám Dallara dodala, je totální zmetek. Postavili monopost formule 1 s kvalitou, kterou neuvidíte ani ve formuli 3."

Zlepšování vozu může být pro HRT obtížné, nehledě na nedostatek financí týmu se dále mluví o tom, že všechna data o voze má v držení právě Dallara.

"Dallara není zapojena v denním chodu týmu. Dodali nám vůz a konec. Pokud ho chceme dále vyvíjet, budeme to muset dělat sami," dodal Ravetto.