Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Národní kolo Čech podpoří svou účastí Lukáš Pešek

Národní kolo Čech podpoří svou účastí Lukáš Pešek

Formule 1 ve školách.

O nadcházejícím víkendu 24. - 25. dubna pokračuje středoškolská vzdělávací soutěž Formule 1 ve školách Národním kolem Čech, které se uskuteční ve středočeském Kolíně. O postup do celostátního finále v něm bude bojovat osmnáct týmů. Ty svou přítomností podpoří úspěšný motocyklový závodník Lukáš Pešek, účastník mistrovství světa silničních motocyklů.

Druhé semifinále soutěže Formule 1 ve školách se uskuteční již tento víkend ve sportovní hale Střední průmyslové školy strojírenské a jazykové školy v Kolíně. Přihlášeno je celkem osmnáct týmů, z nichž šest postoupí do celostátního finále, a doplní tak šest týmů, které vzešly z Národního kola Moravy. Dvanáctka nejlepších se pak utká o účast v celosvětovém finále soutěže Formule 1 ve školách, které se uskuteční v září v Singapuru.

V neděli 25. dubna bude soutěži Formule 1 ve školách přítomen motocyklový závodník Lukáš Pešek, aby podpořil účastnící se týmy. Jezdec italského týmu Matteoni CP Racing v letošním roce startuje v mistrovství světa silničních motocyklů v nově vzniklé třídě Moto 2.  Už v úvodním podniku letošní sezóny, ve Velké ceně Kataru, dokázal český jezdec díky patnáctému místu bodovat. Tento víkend měl startovat v Japonsku, ale kvůli problémům s leteckou dopravou v Evropě zapříčiněným výbuchem islandské sopky byl závod odložen. Jeden z nejúspěšnějších českých motocyklových jezdců tak v neděli navštíví středoškolskou vzdělávací soutěž, v jejímž rámci se bude konat také jeho autogramiáda. Lukáš Pešek přijede do Kolína ve 14:30 hod.

Představení F1 ve školách

Formule 1 ve školách je celosvětová vzdělávací soutěž zaměřená na studenty středních škol. Jednotlivé týmy složené ze studentů ve věku 15-19 let mají za úkol navrhnout, zkonstruovat, analyzovat, vyrobit, testovat a závodit s modelem vozu formule 1. Model je navržený v softwaru CAD a následně zhotovený pomocí CNC frézky z balzy. Model je poháněný bombičkami CO2. Součástí soutěže je také marketingová identita týmu, sponzoring a ústní prezentace.

Kalendář závodů F1 ve školách 2010:

24. – 25. 4. Národní kolo Čech, SPŠ Kolín, Heverova 191
5.6  Celostátní finále ČR, Autosalon Brno
18. – 26. 9. Světový šampionát 2010, Singapur

Lukáš Pešek, patron Národního kola Čech
Erik Janiš podpořil Národní kolo Moravy
Vítězný tým Národního kola Moravy - Speed Performance Show