Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Do Singapuru poletí Speed Performance Šhow Team

Do Singapuru poletí Speed Performance Šhow Team

Formule 1 ve školách.

Celosvětová vzdělávací soutěž F1 ve školách se v České republice přiblížila ke svému konci. V sobotu 5. června 2010 proběhlo na brněnském výstavišti v rámci AUTOTEC&AUTOSALON celostátní finále středoškolské soutěže. Vítězný tým Speed Performance Šhow bude Českou republiku v září reprezentovat na světovém finále v Singapuru.

Velké množství návštěvníků pavilonu "Z" na brněnském výstavišti bylo svědkem velkého boje o účast v celosvětovém finále, o které se utkala dvanáctka nejlepších. Týmy: Blood Elites Cool Team, Blue Force, LeniCars, ProDriven, SvoT Racing, Fugu, Speed Performance Šhow Team, ISŠA Racing, Black Angeles, Joker Team, Rosso Equipe a S-Force Two postoupily z Národních kol Čech a Moravy, které se konaly v dubnu tohoto roku. Všechny týmy následující měsíc tvrdě pracovaly na vylepšeních svého monopostu a prezentace. Porota proto neměla vůbec snadný úkol.

Samotné prezentační boxy již ráno naznačovaly velký pokrok všech týmů. Následná ústní prezentace před porotou ranní úvahy potvrdila. Hlavní odpolední závod se stal kořistí brněnského týmu ISŠA Racing, který tak zvítězil v kategorii "Nejrychlejší model". Marketing zvládl nejlépe tým z Třebešína SvoT Racing. Za "Nejlepší konstrukci" zvolila porota tým Speed Performance Šhow z Přerova.

Přerovští studenti ovládli také celkovou klasifikaci a zvítězili ve druhém ročníku Formule 1 ve školách 2009/2010. Celý tým nyní čeká tvrdá práce, aby 18. až 26. září 2010 mohli čestně reprezentovat Českou republiku v celosvětovém finále v Singapuru. Druhé místo obsadil tým SvoT Racing, třetí skončili studenti SPŠ SE České Budějovice z týmu Blue Force.

"S celkovým průběhem sobotního finále jsem samozřejmě spokojena. Myslím si, že jsme vše po organizační stránce zvládli na jedničku. Výborná byla také atmosféra, kterou udělali fanoušci. Musím poděkovat celé porotě a organizačnímu týmu za odvedenou práci. Blahopřeji také vítěznému týmu Speed Performance Show, kteří zvítězili opravdu zaslouženě. Nyní je však čeká hodně práce, protože v září budou Českou republiku reprezentovat na světovém finále v Singapuru," uvedla manažerka projektu Ilona Talašová.