Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Mercedes přivezl do Barcelony radikálně upravený vůz

Mercedes přivezl do Barcelony radikálně upravený vůz

Pozornost upoutá především netradičně řešený kryt motoru. [FOTO]

Mercedes pro Velkou cenu Španělska radikálně upravil svůj monopost W01. Nejzajímavější novinkou je netradičně řešený kryt motoru, který má zcela nový tvar.

Zatímco jsme zvyklí na otvor pro sání vzduchu k motoru nad jezdcovou hlavou, Mercedes se rozhodl toto řešení změnit a otvory pro sání umístit na boky krytu motoru. Díky tomu je nyní střední část krytu velice tenká, což napomáhá obtoku vzduchu a snížení aerodynamického odporu.

Netradičně řešený kryt motoru Mercedesu můžete vidět zde.

Další významnou změnou je prodloužení rozvoru vozu, které umožňuje lépe rozložit hmotnost. Vývojáři Mercedesu tohoto prodloužení dosáhli změnou úhlu předního zavěšení, přední kola tak byla posunuta více dopředu.

Mercedes se v Barceloně také chystá představit další verzi svého F-duct systému, se kterým poprvé vyjel o víkendu Velké ceny Číny v Šanghaji. Monopost W01 pak zdobí další aerodynamická vylepšení.

Německý tým si od těchto úprav slibuje velké zlepšení. Na to sází především Michael Schumacher, který si v úvodních čtyřech závodech sezóny s vozem příliš dobře nerozuměl, zatímco jeho týmový kolega dokázal pravidelně dojíždět na předních umístěních a nyní mu v průběžném pořadí šampionátu patří druhé místo.