Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Virgin mění motor ve voze Lucase di Grassiho

Virgin mění motor ve voze Lucase di Grassiho

Ztráta výkonu včera ovlivnila Brazilcovu kvalifikaci.

Lucas di Grassi dostane pro dnešní Velkou cenu Turecka nový motor. Brazilec si totiž včera po kvalifikaci stěžoval na ztrátu výkonu své pohonné jednotky, kvůli čemuž v kvalifikaci nezajel takový výsledek, jaký by si představoval.

Di Grassi včera zajel čas o 1,2 sekundy horší než jeho týmový kolega Timo Glock a dokonce se před něj i dostal Bruno Senna z týmu HRT, Brazilec tedy odstartuje do závodu z předposlední, třiadvacáté pozice.

"Navzdory vylepšení nastavení vozu, které jsme přes noc provedli, byl pro mě dnešní den frustrující, protože jsme měli problém s motorem," řekl di Grassi včera po kvalifikaci.

"Timo byl schopen ukázat pravý potenciál celého balíku, takže pro mě bylo zklamáním skončit kvůli problému tak daleko za ním."

Technický ředitel týmu Virgin Nick Wirth se včera nechal slyšet, že si je jistý, že di Grassi by se zdravým motorem byl schopen držet s Glockem krok a skončit před oběma vozy Hispanie.

"Ztráta výkonu motoru je ten důvod, proč je Lucas tak daleko za Timem. Prodiskutovali jsme problém s Cosworthem a nemáme jinou možnost než motor pro závod vyměnit."

Nový motor, který di Grassi dostane, je stále ještě v jeho limitu osmi motorů na sezónu. Brazilec tak pro dnešní závod nebude nijak penalizován.