Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Di Grassi potvrzen jako testovací jezdec Pirelli

Di Grassi potvrzen jako testovací jezdec Pirelli

Brazilec pomůže s vývojem nejnovější generace pneumatik.

Lucas di Grassi byl potvrzen jako nový oficiální testovací jezdec Pirelli.

Brazilec, který v týmu Virgin poprvé ve Formuli 1 závodil v loňském roce, bude mít v následujících minimálně pěti testech na starosti vývoj nejnovější generace pneumatik.

"Významná část vývoje našich pneumatik vychází ze zpětné vazby, kterou dostáváme od našich testovacích jezdců, takže toto je naprosto zásadní post," řekl šéf oddělení motorsportu Pirelli Paul Hembery.

"Lucas na nás zapůsobil nejen svou rychlostí, která je nezbytná, chceme-li přesně simulovat závodní podmínky, ale také zpětnou vazbou na inženýry, co se techniky týče. Jsem rád, že můžu Lucase přivítat v týmu."

Di Grassi, který pro Pirelli testoval minulý měsíc, také navštíví všechny zbývající závody letošní sezóny, aby nasbíral informace a při technické schůzce předal zjištěné zkušenosti.

"Pirelli udělalo ve velmi krátkém čase fantastickou práci a těším se, až budu moci pomoct tomu, aby byly pneumatiky P Zero v budoucnu ještě lepší a to nejen pro jezdce a týmy, ale také pro diváky," řekl di Grassi.

"Tohle je pro mě výborná příležitost strávit více času za volantem vozu Formule 1, což je v současné době kvůli omezením testování obtížné. Můžu také využít svých zkušenosti, abych pomohl udělat v tomto sportu opravdové změny."