Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Jamamoto nahradí u HRT Čandhoka také ve Spa

Jamamoto nahradí u HRT Čandhoka také ve Spa

Ind se měl po přestávce vrátit, nakonec pojede opět Japonec.

Tým HRT dnes potvrdil, že Sakon Jamamoto bude pokračovat také ve Velké ceně Belgie a opět nahradí Karuna Čandhoka.

Japonec za španělskou stáj poprvé závodil na Silverstonu, kde nahradil Bruna Sennu, následně se svezl také na Hockenheimringu a Hungaroringu, to už ale jako náhrada za Karuna Čandhoka.

Ačkoliv se očekávalo, že Čandhok se po letní přestávce do kokpitu vozu HRT vrátí, tým dnes oznámil, že i v Ardénách bude nahrazen Jamamotem.

Ten ke svému nasazení v Belgii řekl: "Těším se, že budu po přestávce zase v akci. V roce 2007 už jsem ve Spa-Francorchamps jel, to bylo v týmu Spyker F1."

Bruno Senna věří, že charakter okruhu ve Spa, který vyžaduje spíše nížší přítlak, by mohl vozům týmu Hispania vyhovovat.

"Spa je okruh pro střední přítlak a vyžaduje velkou stabilitu ve vysokých rychlostech, protože průměrná rychlost zatáček je docela vysoká," řekl Brazilec. "Velice důležité pro dosažení co možná nejlepšího času bude najít takové vyvážení, aby nám dodávalo jistotu.

Úroveň přítlaku potřebného na tuto trať vyhovuje tomu, co máme ve voze, a já mám k tomuto okruhu také dobrý vztah, takže se těším, až tu pojedu."