Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Heidfeld se vrací do závodní sedačky, nahradí de la Rosu

Heidfeld se vrací do závodní sedačky, nahradí de la Rosu

Německý pilot v Sauberu odjede všechny zbývající závody sezóny.

Nick Heidfeld se vrací do závodního kokpitu Formule 1, již v následující Velké ceně Singapuru nahradí Pedra de la Rosu u týmu Sauber. Šéf týmu potvrdil, že odjede všech pět zbývajících závodů sezóny vedle Kamuje Kobajašiho.

Podle Petera Saubera tým přistoupil k tomuto kroku, aby lépe porozuměl chování monopostu.

"Bylo to pro mě jako týmového šéfa těžké rozhodnutí a rád bych poděkoval Pedrovi za profesionalitu," řekl Sauber. "Podpisem Nicka máme k dispozici pilota, o kterém víme naprosto přesně, že nám dále pomůže posoudit potenciál vozu."

De la Rosa, který se do Formule 1 vrátil na počátku letošní sezóny, byl rozhodnutím šokován.

"Jsem překvapen týmovým rozhodnutím, avšak respektuji ho, a rád bych všem popřál hodně štěstí do zbytku sezóny," řekl. "Nicméně mám stále v plánu zůstat ve Formuli 1 v roce 2011."

Samotný Heidfeld k věci dodal: "Šíleně se těším na příležitost opět závodit v dobrém voze ve F1 od Velké ceny Singapuru. Po posledních měsících jsem motivovanější než dříve.

Je to pro mě jako návrat domů, pro tým z Hinwilu jsem závodil po sedm let. Bez pochyb se tu budu ihned cítit jako doma a to by mi mělo pomoci se s vozem co nejdříve sladit. Chci poděkovat Peterovi Sauberovi za víru, kterou do mě vkládá."