Novinky

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

Facebook Instagram

Renault bude mít i v Maďarsku výfuky vedené dopředu

Renault bude mít i v Maďarsku výfuky vedené dopředu

I přes úspěch v trénincích je tým v Německu nenasadil.

Renault neplánuje do Velké ceny Maďarska nasadit systém dozadu vedených výfuků.

Nick Heidfeld během pátečních tréninků na Velkou cenu Německa testoval nový systém a i přesto, že výsledek byl pozitivní, se tým rozhodl jej do zbytku víkendu nenasadit.

Heidfeld dnes řekl, že Renault v Maďarsku nové výfuky vůbec neplánuje nasadit a zůstane u řešení výfuků vedených dopředu.

"Co vím, tak tady plánujeme nasadit dopředu vedené výfuky," řekl Heidfeld. "Ty zadní stále zkoumáme. Uvidíme, kdy je vyvedeme dozadu, určitě se na to ale podíváme."

I přesto, že se tým rozhodl víkend v Maďarsku absolvovat se svým původním řešením výfuků, Heidfeld prohlásil, že auto bylo lepší s dozadu vyvedenými výfuky.

"Celkově vylepšení fungují. Naše výkonnost byla jasně lepší než na Silverstonu," řekl.

Němec rovněž prozradil, že do Maďarska tým přivezl jen pár vylepšení a významnější inovace plánuje až pro Velkou cenu Belgie po letní přestávce.

"Jen malé součástky po stránce aerodynamiky," řekl ohledně vylepšení dovezených na Hungaroring. "V aerodynamickém tunelu jsme v poslední době viděli hodně zlepšení, bohužel tady ale většinu těchto částí nemáme. Pro Spa budeme mít větší balíček vylepšení."