Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Nick Heidfeld je přesvědčen o potenciálu Renaultu

Nick Heidfeld je přesvědčen o potenciálu Renaultu

VC Kanady podle něj není pro tým největší šancí bodovat.

Nick Heidfeld je přesvědčen, že Renault má potenciál na to posunout se v sezóně výše. Němec popírá, že by byla Velká cena Kanady pro tým letos největší příležitostí.

Tým začal sezónu ziskem dvou třetích míst, od té doby se ale marně snaží na tento úspěch navázat.

Jelikož Renault disponuje jednou z nejvyšších maximální rychlostí, závod v Montrealu by pro něj mohl být jednou z největších šancí přiblížit se předním týmům.

Heidfeld ale věří, že Renault má velký potenciál, aby se v dalších závodech zlepšil, a to i přesto, že Mezinárodní automobilová federace FIA by mohla zakázat používání uměle foukaných difuzorů.

"Ne, nemyslím si," odpověděl Heidfeld na otázku, zda bude Kanada největší šancí týmu získat body. "Pokud budou (uměle foukané difuzory) zakázané, budou zakázané pro všechny, to je pro nás hlavní.

Nevím, proč by měly být, protože podle lidí, se kterými jsem v našem týmu mluvil, je to zcela legální, proto to také všichni mají.

A za druhé, když se podívám na plány našeho vývoje a na to, co přivezeme v příštích týdnech a měsících, máme velký potenciál posunout se vpřed, takže se na tento závod nedívám jako na nejlepší šanci v sezóně."