Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Esteban Guerrieri byl diskvalifikován z dnešního závodu

Esteban Guerrieri byl diskvalifikován z dnešního závodu

Důvodem je malý kousek pásky na předním křídle.

Esteban Guerrieri byl diskvalifikován z dnešního závodu Formule Renault 3.5 na britském Silverstonu, kvůli čemuž přišel o vítězství. To spadlo do klína nováčkovi Jeanu-Ericu Vergnemu.

Na pilota týmu ISR, na jehož voze skončily opravy po havárii v kvalifikaci tři minuty před startem závodu, byl podán konkurenčními týmy protest za malý kousek bílé pásky, která na jedné straně spojovala nos s částí karoserie zakrývajícím tlumiče.

Tato diskvalifikace značně zmenšila Guerrierimu šance získat titul. Argentinec se dnešní jízdou přiblížil k vedoucí dvojici, když na druhého Ricciarda ztrácel jeden a na vedoucího Aljošina 15 bodů.

Guerrieri byl po závodě pořádně naštvaný, že dnešní tvrdá práce vyšla vniveč.

"To všechno kvůli jednomu z********* kousku pásky. Věříte tomu?"
řekl.

"Nevíme, kdo to na auto dal, ale poté, co jsem dnes ráno havaroval, někdo dal malý kousek pásky přes spoj mezi nosem a krytem tlumičů. Měly by tam být nýty, ale kvůli dnešní ranní havárii byly zničené.

Dokonce se ani nemůžeme odvolat, protože je to technický přestupek. Podívám se na video ze startu, abych si byl jistý, že to bylo na voze na začátku závodu."


Z diskvalifikace má určitě radost Jean-Eric Vergne, který se díky tomu už ve svém třetím závodě Formule Renault 3.5 dočkal vítězství. Na druhé místo se posunul Albert Costa a třetí bere Stefano Coletti.