Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

HRT v Japonsku nasadí svou "regulérní" jezdeckou sestavu

HRT v Japonsku nasadí svou "regulérní" jezdeckou sestavu

Do monopostů tentokrát usednou Senna a Jamamoto.

Tým HRT v nadcházející Velké ceně Japonska nasadí podle svého šéfa Colina Kollese svou "regulérní" jezdeckou sestavu, což znamená Bruno Senna a Sakon Jamamoto.

Alespoň jednou se letos v závodě svezl každý ze čtveřice jezdců HRT - obvyklou dvojici z počátku sezóny (Bruna Sennu a Karuna Čandhoka) začal v závodech nahrazovat Jamamoto a nakonec se zdálo, že definitivně v kokpitu nahradil Čandhoka.

O minulém závodním víkendu na trati v Singapuru však nastoupil místo Jamamota Christian Klien a na prominentním místě na karosérii vozu se objevil jeden z osobních sponzorů rakouského jezdce. Oficiálním důvodem pro výměnu pilota byla údajná Jamamotova otrava z jídla.

Španělský tým ještě nedávno odmítal potvrdit svou jezdeckou dvojici pro závod na Suzuce. Kolles se nyní nechal slyšet, že půjde o Sennu a Jamamota.

"Plánujeme nastoupit s našimi regulérními jezdci," řekl Kollese. "Těmi jsou Senna a Jamamoto."

Zajímavostí je, že v oficiálním "preview", které týmy vydávají před každým závodem, tentokrát zcela chybí vyjádření jezdců. I Kolles odmítl dát jasnou záruku: "Nikdy nevíte, co se stane. Co když si někdo zlomí nohu?"