Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Heidfeld je přesvědčen, že v příštím roce zůstane ve F1

Heidfeld je přesvědčen, že v příštím roce zůstane ve F1

Jeho manažer potvrdil, že je Němec v jednáních s několika týmy.

Manažer Nicka Heidfelda je spolu se svým svěřencem přesvědčen, že německý pilot sežene pro příští sezónu místo závodního pilota u některého z týmů startovního roštu Formule 1.

Heidfeld od Singapuru nahradil pro zbytek sezóny u týmu Sauber Pedra de la Rosu a mnozí očekávali, že si švýcarský tým Heidfelda ponechá i pro rok 2011. Sauber nicméně včera vydal prohlášení, že vedle Kamuje Kobajašiho v příštím roce nastoupí Mexičan Sergio Perez.

Manažer německého pilota Andre Theuerzeit však zůstává optimistický a tvrdí, že je zpráva o Perezovi až tak úplně nezaskočila.

"Stále jsou k dispozici závodní kokpity pro příští sezónu," řekl agentuře SID. "V tuto chvíli jsme uprostřed vyjednávání a jsme přesvědčeni, že dosáhneme pozitivního výsledku."

Jedno z nejžádanějších míst bude jistě kokpit Renaultu, šéf francouzského týmu Eric Boullier však vyvrátil, že by Heidfeldovy zkušenosti z nedávných testů s pneumatikami Pirelli nějak zvyšovaly jeho cenu na trhu jezdců.

"Nick Heidfeld že by měl být volbou č.1?" řekl Boullier. "Jelikož má důležité informace a bez pochyby by je předal svému novému týmu? Já myslím, že Pirelli poskytne všem týmům náležité informace."