Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Týmy zvažují změny víkendového formátu

Týmy zvažují změny víkendového formátu

Diskutovalo se i o zredukování víkendu na dva dny.

Týmy Formule 1 zvažují změny ve formátu závodních víkendů ve snaze zvýšení atraktivity pro fanoušky série - mezi návrhy je také zredukování závodního víkendu na pouhé dva dny.

Během dlouhého setkání Asociace týmů Formule 1 (FOTA) při Velké ceně Japonska se diskutovaly možnosti pro zlepšení sportu do budoucna.

Návrhu na zredukování závodního víkendu na dva dny se sice dostalo jen malé podpory - i z toho důvodu, že okruhy potřebují příjmy z pátečních návštěv diváků. Týmy se však shodly, že by měly být provedeny určité změny, například lepší využití pátečních dnů.

"Myslím, že (dvoudenní formát) fungoval dobře při obtížných podmínkách v Japonsku, ale podívat bychom se možná mohli na zhuštění pátku," řekl šéf Red Bullu Christian Horner.

"Možná zavedeme technické přejímky na pátek a první jízdy na pátek. Stále však osobně preferuji kvalifikaci v sobotu a závod v neděli.

Zajisté však můžeme více dělat s pátky. Nemá smysl mít týmy na dějištích závodů už ve středu. Čili možná bychom mohli přesunout přejímky na pátek, nebo třeba dát v pátek příležitost mladým jezdcům.

Na všechny tyto věci bychom se měli společně s držiteli komerčních práv a FIA podívat."

Výkonná ředitelka Sauberu Monisha Kaltenborn uvedla: "Nechceme zvýšit počet závodů na více než 20, neboť to má důsledky na personál. V počtu zaměstnanců jdeme dolů a máme restrikce, avšak musíme udělat něco se závodním víkendem, abychom ho zatraktivnili."