Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Mercedes dá v nováčkovském testu šanci Samu Birdovi

Mercedes dá v nováčkovském testu šanci Samu Birdovi

Brit je pátým jezdcem průběžného pořadí letošní GP2.

Stáj Mercedes GP dnes oznámila, že v testu nováčků, který se uskuteční po skončení letošní sezóny na okruhu Yas Marina v Abú Zabí, dá šanci Samu Birdovi.

Třiadvacetiletý Brit je letos jedním z předních jezdců GP2, v průběžném pořadí mu patří páté místo s jedním vítězstvím.

Pro Birda to však nebude první svezení s monopostem Formule 1, v roce 2007 totiž absolvoval sérii aerodynamických testů na přímé trati na letišti v Kemble.

"Sam ve své první sezóně v GP2 odvádí pozoruhodnou práci," řekl šéf Mercedesu Ross Brawn. "Jsme velice rádi, že Sam pojede za Mercedes v nováčkovských testech příští měsíc a jsme si jisti, že týmu přinese nezbytnou konzistenci a zpětnou vazbu, kterou požadujeme.

Tohle je pro Sama zároveň skvělá šance pokračovat ve svém postupu motoristickým sportem a rozšířit své zkušenosti s Formulí 1.

Sam byl vybrán pro svou významnou formulovou minulost, když startoval v GP2, Euroserii Formule 3 a britské Formuli 3 a co víc, trať si vyzkouší už během víkendu GP2 v rámci Velké ceny Abú Zabí. Těšíme se na spolupráci se Samem během testu a také to, že uvidíme jeho progres a odezvu během těch dvou dní."

Norbert Haug dodal: "Bylo pro nás důležité najít pro nadcházející test mladých jezdců v Abú Zabí mladého a talentovaného jezdce se zkušenostmi s monoposty a nejlépe GP2.

Sam Bird, který loni závodil v Euroserii Formule 3 s naším partnerem z DTM, týmem Mücke Motorsport, než přestoupil k ART v GP2, což je ve Formuli 3 také partner Mercedesu, splňuje tyto požadavky. Vzhledem ke zkušenostem, které posbírá během závodů GP2 v Abú Zabí, jsem si jistý, že bude pro test dobře připraven."