Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

HRT bude v příštím roce odebírat převodovky Williamsu

HRT bude v příštím roce odebírat převodovky Williamsu

Kolles: "Jde o významný krok vpřed pro zlepšení naší výkonosti."

Tým Williams dnes oznámil, že bude od příštího roku dodávat své převodové systémy nováčkovskému týmu HRT. Španělský tým tak opouští svého dosavadního dodavatele, společnost Xtrac.

"Jde o logické partnerství, vzhledem ke společné vazbě Williamsu a Hispanie s Cosworthem," řekl výkonný ředitel Williamsu Alex Burns.

"Naše technologie převodovek se neustále osvědčuje, jak po stránce konkurenceschopnosti, tak spolehlivosti, a tato smlouva bude znamenat pozitivní vývoj pro obě organizace."

Šéf HRT Colin Kolles dodal: "Toto technické partnerství je pro Hispania Racing HRT F1 tým významným krokem vpřed pro zlepšení jeho výkonnosti.

Jsem velmi šťastni, že do toho můžeme jít s takovou inženýrskou společností a závodním týmem jako je Williams F1, který má za sebou působivé výsledky na trati a úžasné dědictví."

Monoposty HRT v letošní sezóně postrádaly prakticky jakýkoli vývoj a z nováčkovských týmů dělají jasně nejhorší dojem. Jde o důsledek zkrachovalého partnerství s Dallarou a také zřejmě slabé finanční situace.

Kromě partnerství s Williamsem se však v minulých týdnech objevila informace, že španělský tým údajně odkoupil vybavení a materiály po bývalém týmu Toyoty. Možná tak u HRT svítá na lepší časy.