Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Narajn Kartykejan se vrací do F1, pojede za tým HRT

Narajn Kartykejan se vrací do F1, pojede za tým HRT

Nad jménem jeho týmového kolegy ale zatím stále visí otazník.

Narajn Kartykejan se vrátí do Formule 1, podepsal totiž smlouvu s týmem HRT.

Ačkoliv španělský tým zatím nevydal žádné oficiální prohlášení, Kartykejan řekl indickým médiím, že bude opět závodit ve Formuli 1, což potvrdil i na svém twitteru.

Kartykejan uvedl: "V roce 2011 budu zpátky ve F1. Podepsal jsem smlouvu s HRT. Vždy jsem věřil, že můj čas ve Formuli 1 neskončil a teď se ten slib splnil."

Podle Autosportu vydá tým HRT oficiální prohlášení o prvním ze svých jezdců zítra ráno.

Kartykejan naposledy závodil ve Formuli 1 v roce 2005, když jezdil v týmu Jordan. Do povědomí fanoušků se asi nejvíce zapsal svou velkou havárií ve Velké ceně Číny.

Poté, co přestal závodit ve F1, strávil dva roky jako testovací pilot týmu Williams a následně odešel do A1GP.

V roce 2009 se zúčastnil závodu 24 hodin Le Mans s vozem Audi R10 TDi pod vedením dnešního šéfa HRT Colina Kollese. Poslední sezónu strávil v americké sérii pick-upů NASCAR a příležitostně se objevil také ve formuli Superleague, ve které si na Brands Hatch dokonce dokázal připsat vítězství.

V rozhovoru pro The Times of India o závodění řekl: "Chvíli trvalo toho dosáhnout, ale jsem nadšený, že budu v roce 2011 opět závodit ve Formuli 1. Vždy jsem věděl, že se nikdy nevzdám touhy vrátit se do královny motorsportu.

Jsem přesvědčen, že jsem rychlý, mám kondici a vůli uspět ve Formuli 1. Musím poděkovat společnosti Tata Group, bez jejíž neustálé podpory by nebyl tento návrat možný.

Těším se, že budu závodit za HRT a znovu pracovat s Dr. Colinem Kollesem. Známe se dlouho a máme spolu výborný pracovní vztah."


Spolu s návratem Narajna Kartykejana se Indie letos dočká i premiérové velké ceny, která je v plánu na konci října.