Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Kartykejan potvrzen jako druhý pilot HRT

Kartykejan potvrzen jako druhý pilot HRT

Ve španělském týmu jej čeká druhá sezóna.

Narajn Kartykejan zaplnil poslední volné místo ve startovní listině Formule 1 pro letošní rok, když jeho angažování potvrdil tým HRT.

Stájového kolegu bude Indovi dělat zkušený Španěl Pedro de la Rosa.

Kartykejan začal také loňskou sezónu v týmu HRT, jenže po osmi závodech musel přepustit své místo Danielu Ricciardovi.

Do kokpitu se nicméně 35letý jezdec vrátil při domácí premiérové Velké ceně Indie. Mezitím se ještě čtyřikrát představil v pátečním volném tréninku.

Zajímavostí je, že spolu se 40letým de la Rosou tvoří nejstarší jezdeckou sestavu v letošním roce. (Nejmladší dvojicí je naopak jezdecká sestava Toro Rosso, kde je Danielu Ricciardovi 22 let a Jeanu-Ericu Vergnemu 21 - pozn. redakce)

"Stálo hodně úsilí toho dosáhnout, jsem ale šťastný, že můžu být v roce 2012 na roštu s týmem HRT F1," řekl Ind. "Byl jsem spokojen se svou dobrou výkonností během Velké ceny Indie před svými nadšenými domácími fanoušky a těším se, že na tomto výsledku budu stavět v roce 2012.

Od konce roku 2011 tvrdě trénuji, abych byl připraven vypořádat se s nástrahami F1, kdyby se naskytla příležitost. Jsem rád, že jsem podepsal s týmem HRT F1. S novým managementem, Pedrem a týmem tu je jasný potenciál pro zlepšení.

Musíme pochopit, že F1 je pro Indii nová, náš první závod jsme hostili minulý rok a byl velmi úspěšný. Musíme na tom stavět a indický pilot se určitě může postarat o udržení zájmu. Jsem hrdý, že jsem dostal příležitost utužovat propojení mezi Indií a Formulí 1."


Šéf týmu Luiz Perez-Sala dodal: "Jsem rád, že můžu pro tuto sezónu počítat s Narajnem, který nám přinese kontinuitu a stabilitu. Je rychlým, intuitivním a spolehlivým pilotem, který naplnil očekávání i přesto, že mu v loňském roce chyběla kontinuita. Z osmi závodů, do kterých v roce 2011 nastoupil, nedojel jen jednou a skvěle se předvedl ve svém posledním závodě.

Jsem si jistý, že neustálá práce a jízda mu pomohou udělat v této sezóně krok vpřed. A pokud toho dosáhne, dosáhne toho i tým. Dalo by se říct, že letos začínáme od nuly a práce všech bude klíčová."