Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Di Resta a Sutil potvrzeni u Force India

Di Resta a Sutil potvrzeni u Force India

Rezervním pilotem týmu se stane Nico Hülkenberg.

Po týdnech spekulací tým Force India potvrdil, že do jeho závodního kokpitu usedne skotský závodník Paul di Resta, který doplní současného lídra týmu Adriana Sutila. O svou pozici tak přijde Vitantonio Liuzzi, ačkoli má s indickým týmem platnou smlouvu pro rok 2011.

Aktuální šampion série DTM byl již v loňském roce rezervním pilotem Force Indie a o jeho stálém angažmá u indického týmu se mluvilo delší dobu. Svůj závodní debut si Skot odbude 13. března při Velké ceně Bahrajnu.

"Jsem nesmírně nadšen," řekl di Resta během tiskové konference týmu v Glasgow. "Loni jsem se stal třetím pilotem a dobré věci se přece jen stávají, nyní věříme, že budou následovat další dobré věci.

Ještě jsem si nestanovil pro letošek žádné cíle, chci si to užít, avšak Force India má plány a ambice. Myslím, že Silverstone by pro mě mohl být letošním vrcholem."

Definitivně byl potvrzen také Adrian Sutil, který u Force Indie započne již svoji čtvrtou sezónu v řadě, a Nico Hülkenberg, jenž po odchodu od Williamsu nesehnal závodní sedačku a u indického týmu zastane roli rezervního pilota.

"Jsem rád, že jsem v týmu F1 a Force India ukázala na mladý tým slušný pokrok," řekl Hülkenberg.

Dnešní oznámení nepotěší loňského druhého pilota týmu Vitantonia Liuzziho, který má podle všeho platný kontrakt i pro rok 2011. Spekulovalo se, že by mu tým prostřednictvím Mercedesu mohl nabídnout angažmá v sérii DTM.