Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

První den nás nijak nepřekvapil, řekl di Resta

První den nás nijak nepřekvapil, řekl di Resta

Úvod testů přinesl výsledky, které Force India očekávala.

Paul di Resta se nechal slyšet, že první den předsezónního testování přinesl výsledky, které jeho tým Force India očekával. Žádné překvapení se proto nekonalo.

Skotský závodník na okruhu v Jerezu absolvoval 89 kol, nejvíce ze všech jezdců, a zaznamenal čtvrtý nejrychlejší čas dne.

V rozhovorech pro média di Resta poznamenal, že se Force India během prvního dne podařilo splnit vše, co si pro svůj VJM06 připravili.

"Nehledě na to, co dělají ostatní, já bych řekl, že se nám dařilo tak, jak jsme si mysleli," řekl di Resta ohledně první dne za volantem nového vozu.

"Dnešek byl celkem pozitivní. Absolvovali jsme celý program, posbírali data. Tenhle test se týká korelace mezi továrnou a pochopením vozu. Na to se zaměřujeme.

Je hezké vyrazit s autem na trať naplno, nestalo se nic, co jsme si nemysleli, že se stane."

Di Resta stále zůstává jediným potvrzeným jezdcem Force Indie pro rok 2013. O jeho týmovém kolegovi sice zatím rozhodnuto nebylo, do předsezónních testů však vedle Skota naskočí také loňský rezervní pilot týmu Jules Bianchi a James Rossiter, který se věnuje testování na simulátoru.

"James je v tuto chvíli ve Formuli 1 velice nezkušený, ale odvádí pro nás práci na simulátoru, takže je pro něj důležité, aby si osahal spojení mezi simulátorem a tratí," řekl di Resta.

"Jules samozřejmě v minulosti hodně najezdil s Ferrari a hodně s námi a tým se rozhodl posadit ho do auta. Nakonec to bude další názor na auto, což je užitečné pro práci inženýrů.

Mojí přípravu to ale vůbec neomezuje. Já mám svůj program a na ten se soustředím."