Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Schumachera trápí nevolnost ze simulátoru

Schumachera trápí nevolnost ze simulátoru

Tým si však nemyslí, že by to mělo na Němce negativní dopad.

Mercedes potvrdil, že Michael Schumacher má problém se simulátorem týmu, dostavuje se u něj takzvaná "simulátorová nemoc" a není schopen v trenažéru zajíždět dlouhé stinty. Německý tým nicméně nepřikládá tomuto faktu na důležitosti.

Podle Mercedesu jde o problém, se kterým se sedminásobný šampion vyrovnává po celou svoji závodní kariéru, a nepředstavuje to pro Němce jakoukoli nevýhodu, ačkoli je klasické testování na trati v současnosti výrazně omezeno.

Tým rovněž sdělil, že pracuje na propracovanější simulační technologii, která by Schumacherovi mohla pomoci.

"Po celou svou kariéru byl Michael čas od času náchylný k nevolnosti ze simulátoru, která ovlivňovala čas, jenž mohl na simulátoru strávit," prohlásil Mercedes.

"Stává se to relativně běžně u mnoha lidí ve všech oborech používající simulaci, včetně armády, letectva a závodních vozů. Michael není v nevýhodě, spolu se svým inženýrem navíc svou práci na simulátoru zefektivnil.

Simulátor je jedním z mnoha nástrojů, které piloti využívají pro přípravu na závodní víkend a tento stav neměl nepříznivý dopad na Michaelovu závodní přípravu či jeho konkurenceschopnost vzhledem k jeho týmovému kolegovi. Situaci nepomohla úroveň naší současné simulační technologie.

Z mnoha důvodů investujeme do kvalitnějšího a realističtějšího simulačního vybavení, které bude v brzké době dokončeno a bude k dispozici pro naše piloty."