Novinky

  • 13.03.2024 Neutral Massa kvůli ne-titulu žaluje FIA a FOM o dvě miliardy korun

  • 20.02.2024 Good Takuma Sato je výkonným poradcem Honda Racing Corporation

  • 13.02.2024 Good FIA má nového technického ředitele monopostů - Jana Monchauxe

Facebook Instagram

Schumacherův odkaz přetrvává

Schumacherův odkaz přetrvává

Brawn mluvil o jeho vlivu na současnou F1.

Ross Brawn i tři roky poté, co Michael Schumacher utrpěl těžký úraz hlavy, cítí jeho odkaz v F1. Výrazně přispěl k posílení Ferrari a pak ho Brawn, tehdejší šéf týmu Mercedes, zavolal zpět z jezdeckého důchodu. Společně se přičinili o růst týmu, který od roku 2014 dominuje světu F1.

"Michael pomáhal organizaci a struktuře, ze které pak vzešly úspěchy Mercedesu," řekl Brawn v rozhovoru pro CNN. "Pomohl dosáhnout úspěchů, které jsme měli s Ferrari a pak měl stejný přístup v Mercedesu. Když vidíte jezdce tak odhodlaného jako byl Michael, tak totálně soustředěného na úspěch, strhne vás s sebou. Všichni pak chtějí odvést svou práci nejlépe, každý v týmu. Když je jezdec tak odhodlaný, je to pro ostatní velký zdroj motivace.

Už samotná Michaelova přítomnost byla pro lidi obrovskou motivací. Že já sám mám vytvářet takové prostředí, vytvářet správnou atmosféru, pozitivní pocity uvnitř týmu, to jsou lekce, které jsem dostal při sledování Michaela. Neocenitelné byly i jeho znalosti a vyspělost, když sedával se skupinou aerodynamiků, lidí od dynamiky vozu nebo pneumatik a vysvětloval, co vůz potřeboval. Byl nápomocný při tvorbě systémů, které přispěly k nynějším úspěchům Mercedesu."

Brawn ocenil i sílu Schumacherovy rodiny, která musí doufat v zázrak a přitom nezanevřela na svět sportu.

"Michaelovým úrazem neutrpěl jen Michael, postihlo to i jeho rodinu. Její úspěchy, ne jen to, co dělá Mick, ale i Gina-Maria a její koně, je důkazem síly této rodiny a Corinny."