Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

McLaren dnes v Berlíně představil MP4-26

McLaren dnes v Berlíně představil MP4-26

Cíle britského týmu nejsou jiné než mistrovské tituly.

McLaren dnes v Berlíně jako poslední tým z nejužší špíčky představil svůj monopost pro sezónu 2011 s označením MP4-26. Britský tým zvolil poměrně netradiční způsob představení vozu, kdy přihlížející diváci mohli sledovat skládání vozu po jednotlivých částech.

Jak tým předesílal, nový vůz na sobě nese sérii poměrně odvážných řešení a svým celkovým vzezřením rozhodně nezapadá do zbytku pole. Na první pohled zaujme dlouhý plochý nos, komplikované přední přítlačné křídlo, vysoké, velmi netradičně tvarované bočnice vozu a dvojitý airbox. Co však nový MP4-26 neobsahuje, je radikální koncept výfuků pododobný Renaultu, jak se v tomto týdnu spekulovalo.

Za volant nového McLarenu letos opět usedne dvojice mistrů světa z let 2008 a 2009, Lewis Hamilton a Jenson Button. Ambicí britského týmu pak nemůže být nic jiného než zisk obou mistrovských titulů.

"Viděli jsme ho v aerodynamickém tunelu, ale tohle je poprvé, co ho vidíme pohromadě, a v plné velikosti vypadá ještě lépe," řekl Hamilton.

"Tohle je naše nová holka," dodal Button. "Věříme, že jednomu z nás přinese mistrovský titul v jezdcích a týmu vítězství v konstruktérech. Je krásné."

Více fotografií z prezentace vozu si můžete prohlédnout zde.