Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

U Renaultu jsou s Heidfeldovými výkony spokojeni

U Renaultu jsou s Heidfeldovými výkony spokojeni

Němec již pracoval na samotném vývoji monopostu R31.

Podle šéfa týmu Lotus Renault Erica Boulliera udělal Nick Heidfeld dnešními výkony na trati v Jerezu na francouzský tým silný dojem. Německý závodník zakončil třetí den předsezónních testů na této trati na vrcholu výsledkové listiny.

Heidfeld je v současnosti hlavním kandidátem na záskok za zraněného Roberta Kubicu - Polák přitom po své těžké nehodě v rally může přijít i o celou sezónu 2011. Boullier na adresu Heidfelda pěl jen slova chvály.

"Dnes jsme měli příležitost dát Nickovi nějaký čas ve voze a odvážíme si mnoho dat," řekl Boullier.

"Naše prvotní pocity jsou velmi pozitivní - pracoval dobře s týmem, dával dobrou zpětnou vazbu a během dne zlepšoval vůz."

Na dnešní rychlosti vozu Renault mají dle Boulliera zásluhu rovněž Robert Kubica s Vitalijem Petrovem, kteří v první sérii testů odvedli dobrou práci.

"Zvládli jsme odjet 86 kol a časy jsou povzbudivé, za což patří dík také Robertovi a Vitalijovi za jejich prvotní odezvy a také tvrdé práci každého v týmu," dodal.

Podle Heidfelda šlo vše velmi dobře a již během dne byl schopen týmu poskytovat informace, v kterých oblastech vůz zlepšovat.

"Již dnes jsme začali s pokusy o zlepšování vozu - hledali jsme směry, zjišťovali jsme, kde jsou problémy, a jaké jsou silné stránky vozy," řekl Heidfeld.

"Samozřejmě se zde pokouším odvést maximálně dobrou práci, abych mohl v budoucnu závodit, ale rovněž to beru jako standardní test a pokouším se vyvíjet monopost.

Vůz je již velmi odlišný ve srovnání s ránem, mnohem více sedí mému jezdeckému stylu. Stále to není ideální - věřím, že jsou tu pořád nějaké rezervy, ale je to dobrý základ."

Němec je po svém prvním svezení s monopostem R31 pozitivně naladěn a vyjádřil spokojenost s dnes odvedenou prací.

"Jsem spokojen, velmi spokojen," řekl. "Nemyslím si, že jsem si mohl vést lépe, a nedělal jsem žádné chyby."

Heidfeld dle svých slov zatím detailně nerozebíral s týmem svou potenciální budoucnost. Dle dřívějších vyjádření vedení týmu by však měl mít závodní sedačku téměř jistou.

"Zatím jsme o tom nehovořili," řekl. "Já se pouze soustředil na dnešek, na tom záleželo. Nepomůže vám, když přemýšlíte o tom, co vám po testech řeknou. Ubírá to na koncentraci."

Zítra usedne do vozu Lotus Renaultu rezervní pilot týmu Bruno Senna, ačkoli samotný šéf týmu v podstatě vyloučil, že by mohl nezkušený Brazilec obsadit Kubicovu závodní sedačku.