Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Nick Heidfeld potvrzen jako Kubicův náhradník

Nick Heidfeld potvrzen jako Kubicův náhradník

Němec udělal na tým během testů v Jerezu dojem.

Tým Renault potvrdil, že náhradníkem zraněného Roberta Kubici bude Nick Heidfeld. Němec se k týmu připojí již při testech v Barceloně, které začínají v pátek.

Poté, co se Heidfeld ukázal během testů v Jerezu ve velmi dobrém světle, kdy jeden z dnů zakončil na čele tabulky, se očekávalo, že Kubicu nahradí právě on. 33-letý pilot bude v Barceloně vůz testovat v sobotu a v pondělí.

"Raději bych se do Formule 1 vrátil za jiných okolností, jsem ale hrdý, že jsem dostal tuto šanci,"
řekl Heidfeld. "Všechno se událo tak rychle, byl jsem ale velmi unešen vybavením týmu a oddaností zaměstnanců v Enstone.

Opravdu jsem si minulý týden testy v Jerezu užil a už jsem se mezi kluky na trati dobře usadil. Mám dobrý pocit z auta, které je vcelku inovativní. Jsem nesmírně motivovaný a nemůžu se dočkat, až začne sezóna."


Heidfeld bude v týmu závodit po boku Rusa Vitalije Petrova. Kubica se mezitím stále zotavuje ze své nehody v rallye.

"Tým má za sebou několik obtížných týdnů a museli jsme reagovat rychle," řekl šéf týmu Eric Boullier. "Minulý týden jsme dali Nickovi šanci během testů v Jerezu a opravdu na nás udělal dojem. Je rychlý, zkušený a má velmi dobrou zpětnou vazbu, co se techniky a porozumění vozu týče.

Vždy jsme tvrdili, že prioritou je mít ve voze zkušeného pilota a cítíme, že pro tuto práci je ideální. Jsme rádi, že můžeme přivítat Nicka v týmu a těšíme se na jeho a Vitalijův dobrý start v Bahrajnu."