Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Kolles je s Mondiniho rychlostí spokojen

Kolles je s Mondiniho rychlostí spokojen

Cílem testu bylo zjistit, jak je na tom fyzicky.

Šéf týmu Hispania Racing Colin Kolles řekl, že je překvapen tím, jak rychlý byl dnes během testování v Barceloně Giorgio Mondini i navzdory tomu, že s vozem F1 dlouho nejel.

Třicetiletý Švýcar byl v roce 2006 testovacím pilotem Kollesova týmu Midland F1. Mimo to pro něj s vozem Audi závodil v roce 2009 v Le Mans Series. Od té doby ale do závodní sedačky neusedl.

Mondini dnes odpoledne odjel 39 kol a za nejrychlejším Nicem Rosbergem zaostal o pět sekund. Jeho časy ale nelze s těmi, co zajel již potvrzený jezdec HRT Narajn Kartykejan, srovnávat. Ind totiž jezdil dopoledne, kdy byla trať ještě vlhká. Kartykejan na Mondiniho ztratil 2,5 sekundy.

"Velice rád jsem viděl Giorgia zase jezdit," řekl Kolles. "Naposledy byl ve F1 v roce 2006 a bylo hezké mu dát opět příležitost jet na této úrovní. Jsem spokojen, že dnes držel dobré tempo."

Sám Mondini řekl, že hlavním účelem jeho jízdy bylo zjistit, jak je na tom fyzicky.

"Jsem velmi rád, že jsem dnes jezdil," řekl. "Byl to test, abych viděl, jestli jsem stále schopen jezdit na této úrovni. Jsou to dva roky, co jsem naposledy závodil a po fyzické stránce je to opravdu cítit. Musíme na tom pracovat."

O tomto víkendu jezdil za Hispanii rovněž Vitantonio Liuzzi, který očekává, že začátkem příštího týdne bude jasno, zda bude týmovým kolegou Narajna Kartykejana.