Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Daimler odkoupil zbývající část Mercedes GP

Daimler odkoupil zbývající část Mercedes GP

Tým je nyní výhradně ve vlastnictví Daimleru a Aabaru.

Tým Mercedes GP je v současnosti již výhradně ve vlastnictví mateřské společnosti Daimler AG a finančního partnera Aabar Investments, poté co německá automobilka odkoupila zbývající podíl v týmu od bývalých vlastníků Rosse Brawna a Nicka Frye.

Mistrovský tým z roku 2009 (pod názvem Brawn GP) je tak nyní plně pod kontrolou německého výrobce. 60 procent akcií v týmu vlastní Daimler, zbylých 40 procent pak připadá arabskému Aabaru.

Dieter Zetsche, výkonný ředitel Daimler AG, řekl, že tento krok má potvrdit záměr společnosti o dosáhnutí velkých výsledků ve Formuli 1.

"Nabytí majoritního podílu v našem týmu Stříbrných šípů dává jasný signál, že hodláme dosáhnout technických a sportovních úspěchů na největším a nejdůležitějším světovém jevišti motorsportu - a hodláme tak učinit efektivně, co se týče nákladů," řekl Zetsche.

Brawn, jeden z hlavních zachránců týmu po odchodu Hondy z Formule 1 na konci roku 2008, k tomu řekl: "Odkup zbývajících 24,9 % podílu v Mercedes-Benz Grand Prix do rukou Daimleru a Aabaru bude dalším krokem, který utěší a posílí náš tým do budoucna.

Motorsport, a zvláště Formule 1, je velmi specializovaným oborem a jsme poctěni, že máme takto silné a chápající partnery, jakými jsou Daimler a Aabar, kteří podporují naše společné cíle.

Zůstávám dlouhodobě plně zavázaný týmu, stejně jako náš management a všichni naši pracovníci. Všichni se těšíme na úkol dostat náš k tým k úspěchům a těšíme se na hrdou reprezentaci Mercedes-Benzu a závodní tradice Stříbrných šípů."