Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Pirelli očekává strategii tří zastávek v boxech

Pirelli očekává strategii tří zastávek v boxech

Na tvrdší sadě by se mohlo ujet 24 kol, na měkčí 14.

Pirelli očekává pro Velkou cenu Maďarska strategii tří zastávek v boxech. Záležet ovšem bude na tom, jaké teploty v neděli na okruhu budou panovat.

Rozdíl v časech na kolo se mezi superměkkou a měkkou sadou pohybuje kolem osmi desetin sekundy. Tvrdší sada (měkká) se zase ale méně opotřebovává a tak by v závodě mohla být více využívána.

Paul Hembery z Pirelli pro Autosport řekl: "Vypadá to na strategii tří zastávek. V současnosti se odhaduje, že na měkké sadě se pojede kolem 24 kol, zatímco na superměkké 14 kol. S rostoucí teplotou bude ale tento počet klesat.

Pokud tomu tak skutečně bude, tak jezdci zřejmě odjedou kvalifikaci na superměkké sadě, odstartují závod a přezují na měkké pneumatiky."


S rostoucí formou Ferrari a McLarenu v posledních závodech Hembery připustil, že mezi nejlepšími třemi týmy byl zaznamenán i rozdíl z hlediska opotřebení pneumatik.

"Hodně se přiblížili," řekl. "A to se týká zejména okruhu jako je tento, který je jedinečný. Je jako rychlý silniční okruh. Nürburgring byl mnohem hladší, než jsme očekávali, a nejlepší tři týmy jsou s podobnou charakteristikou opotřebení velmi blízko u sebe."