Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Kartykejan se k HRT vrátí pro Velkou cenu Indie

Kartykejan se k HRT vrátí pro Velkou cenu Indie

Jeho jednorázové angažmá podpoří společnosti Hero Motors.

Narajn Kartykejan se vrátí do závodní sedačky týmu HRT pro domácí Velkou cenu Indie. Tato informace byla očekávána již delší dobu, nyní však byla potvrzena spolu s jednorázovou sponzorskou dohodou se společností Hero Motors.

Kartykejan přišel o své místo závodního jezdce u HRT před Velkou cenou Velké Británie, od které jej nahradil Daniel Ricciardo. Už tehdy se však mluvilo o tom, že se Ind 30. října vrátí pro svůj domácí závod. I přes ztrátu místa přitom s týmem zůstal jako rezervní jezdec.

Indický automobilový konglomerát Hero Motors přitom Kartykejanovu účast v závodě bude sponzorovat. Kartykejan přitom doufá, že se mu podaří ještě více v Indii pozvednout zájem o Formuli 1.

"Dnešek je pro motorsport v zemi velice významným krokem správným směrem," řekl Kartykejan. "Od té doby, co jsem začal závodit, urazil tento sport dlouhou cestu. Sledovanost šla hodně nahoru a podpora společností je nyní daleko lepší.

Formule 1 je v Indii ve své počáteční fázi a její obrovský potenciál čeká na objevení. Doufám, že s podporou Hero Motors budeme schopni v nadcházející době položit nové mezníky."