Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Schumacher je v pořádku, jeho nehoda ale ovlivnila i Rosberga

Schumacher je v pořádku, jeho nehoda ale ovlivnila i Rosberga

Po Velké ceně Singapuru - Mercedes

Pro Mercedes se dnes Velká cena Singapuru vyvíjela zpočátku příznivě. V půlce závodu však Michael Schumacher boural a výjezd safety caru poznamenal i strategii Nika Rosberga. Tým si nakonec díky němu odváží sedmé místo.

Schumacherův konec vypadal hrozivě. Německá legenda se snažila předjet Sergia Pereze, ale manévr se jí nepovedl. Stříbrný šíp skočil Perezovi na záda a katapultoval se do vzduchu. Následoval tvrdý náraz do zdi.

„Označil bych to jako nedorozumění mezi mnou a Sergiem Perezem. Chystal se přesunout na vnitřek a já jsem nečekal, že to udělá tak brzy,“ popsal Schumacher.

„Byl to jeden z těch okamžiků, které zvenku vypadají hůř, než z kokpitu. Jsem naprosto v pořádku, ani to nebyla taková rána,“ podotkl. Od komisařů dostal za incident oficiální napomenutí.

Zatímco na trati uklízeli zbytky Schumacherova auta, museli týmoví stratégové povolat Rosberga do boxů.

„Neměli jsme jinou možnost. Obuli jsme mu tvrdší pneumatiky a on na nich strávil 31 kol. Udržel je pohromadě přes půlku závodu a odvedl velmi dobrou práci,“ řekl sportovní ředitel Mercedesu Norbert Haug.

Rosberga by ale potěšil výsledek o příčku vyšší. „Ideální by bylo šesté místo, ale tento víkend to nevyšlo. Měl jsem problémy se zádí, naše auto téhle trati prostě nesedí. Pneumatiky se mi drolily víc než ostatním kolem, a když se to spojilo se změnou strategie, bylo nemožné se dostat výš,“ postěžoval si.

„Jak jsme čekali, nestačili jsme tu na ty nejlepší, ale vešli jsme se pohodlně do mezery za prvními šesti auty. Michaelova nehoda nás bohužel poznamenala nadvakrát,“ shrnul šéf týmu Ross Brawn.