Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Mercedes si před zbývajícími závody sezóny věří

Mercedes si před zbývajícími závody sezóny věří

V Singapuru jej sice porazil Paul di Resta, trať však vozu neseděla.

Mercedes věří, že by ve zbývajících pěti velkých cenách letošní sezóny mohl podat dobré výkony, po představení posledních vývojových novinek je totiž jeho vůz silnější.

Ačkoliv byl tým v Singapuru poražen Paulem di Restou z Force Indie, optimismus neztrácí, jelikož tvrdí, že charakteristika městské trati Marina Bay jeho vozu neseděla a okruhy, které přijdou, by měly silné stránky W02 vyzdvihnout více.

"Nemyslím si, že jsme to představili jako velký balík novinek, ale bylo to zlepšení. Vypadalo to dobře," řekl šéf týmu Ross Brawn.

"Možná to nevypadá, že by se naše relativní pozice změnila, ale když se zpětně zamyslíte nad Maďarskem, které bylo poslední tratí vyžadující vysoký přítlak, tam jsme se trápili.

Čísla zatím říkají, že jsme se posunuli dopředu a já myslím, že zejména v několika následujících závodech se ten posun uvidíme, takže to vypadá dobře.

Jsme s tím celkem spokojení, jenže na téhle trati se takové věci špatně posuzují. Až se dostaneme na některé následující okruhy, mělo by to být lepší."

Ačkoliv se mezi novými díly představenými v Singapuru neobjevila žádná radikální řešení, došlo ke změnám na celé řadě komponent vozu.

"Byla tam celá řada detailních aerodynamických vylepšení, která se týkala karoserie a vyladění," dodal Brawn. "Nešlo o nic radikálního, jen o proudění pod podlahou a kolem karoserie, tyhle věci."