Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Mercedes se po náročném začátku cítí být silnější

Mercedes se po náročném začátku cítí být silnější

Obává se však, že Suzuka odkryje některé slabiny jeho vozu.

Mercedes tvrdí, že se od začátku víkendu Velké ceny Japonska zlepšil a podařilo se mu významně pokročit v nastavení vozu, Michael Schumacher se však přesto obává, že by okruh v Suzuce mohl odkrýt některé slabiny jeho W02.

Schumacher a jeho týmový kolega Nico Rosberg zakončili den na šestém a sedmém místě, přičemž od kvalifikace neočekávají žádné neobvyklé pozice.

"Jako obvykle jsme pracovali na záležitostech týkajících se nastavení a dosáhli jsme většiny toho, co jsme chtěli, jsme si však vědomi toho, že charakter našeho vozu a charakter této trati nejsou dokonale na stejné vlně a jsou stále oblasti, na kterých je třeba zapracovat," řekl Schumacher.

"Z toho, co jsem zatím viděl, bych hádal, že se kvalifikujeme do té oblasti, jako v posledních závodech, ale samozřejmě se vynasnažíme, abychom svou pozici ještě zlepšili."

Rosberg dodal, že dnešní den byl náročný, ale nakonec produktivní.

"Dnes jsme absolvovali dva náročné tréninky, jelikož jsme pracovali na vyvážení vozu s plnou i málo naplněnou nádrží," řekl. "Nicméně, po skončení druhého tréninku jsem spokojený s tím, co jsme zjistili a myslím, že to pro zítřek jde všechno správným směrem."

Šéf týmu Ross Brawn s názorem Rosberga o posunu správným směrem souhlasí: "Suzuka je velice náročnou tratí a my dnes ráno měli na začátku trochu zrádné vyvážení.

Do konce druhého tréninku dnes odpoledne jsme tomu ale z větší části přišli na kloub, přičemž inženýři a jezdci odvedli v hledání lepších řešení dobrou práci."