Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Bruno Spengler bude v příštím roce závodit v barvách BMW!

Bruno Spengler bude v příštím roce závodit v barvách BMW!

Mnichovská automobilka dnes oznámila dlouho očekávaný přestup.

Bruno Spengler se stal třetím potvrzeným pilotem, který bude závodit v příštím roce v DTM ve voze BMW.

28letý Kanaďan byl s mnichovskou automobilkou již dlouho spojován a nyní tato zpráva byla oznámena oficiálně. Spengler tak poprvé od svého vstupu do DTM v roce 2005 bude řídit jiný vůz než Mercedes.

Spengler se tak připojil k dvojici již potvrzených pilotů Augustu Farfusovi a Andymu Priaulxovi, trojnásobnému mistru světa cestovních vozů.

Německá automobilka se po dvaceti letech v příští sezóně vrátí do DTM. S novými vozy BMW M3 DTM budou v příštím roce závodit tři týmy - Schnitzer, RBM a RMG. Zatím však zůstává nejasné, který jezdec bude v kterém týmu jezdit.

"V posledních týdnech jsme se soustředili nejen na vývoj BMW M3 DTM, ale také na složení jezdecké sestavy, se kterou budeme závodit při našem návratu do DTM," řekl šéf BMW Motorsport Jens Marquardt. "Kromě naší již potvrzené sestavy byl Bruno Spengler na čele žebříčku.

Navzdory jeho mladého věku má s DTM mnoho zkušeností, které přijdou vhod při našem vývoji a během závodních víkendů. Z toho důvodu jsme neváhali, když se naskytla možnost Bruna angažovat. Zatím jsme se ale nerozhodli, za který z našich tří týmů bude závodit. To oznámíme později,"
uzavřel Marquardt.