Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Tomáš Enge míří k velkému finále MS GT1 do Argentiny

Tomáš Enge míří k velkému finále MS GT1 do Argentiny

Má na dosah bronz v celkovém hodnocení jezdců.

K poslednímu podniku světového šampionátu vozů GT1 míří Tomáš Enge se svým týmovým kolegou Alexem Müllerem s teoretickou šancí na mistrovskou korunu. Prioritou stáje Young Driver AMR však bude zisk světového titulu v hodnocení týmů.

Tomáš Enge a Alex Müller při posledním závodě světového šampionátu vozů GT1 před dvěma měsíci v Pekingu obsadili vynikající druhou pozici a udrželi si tak teoretickou šanci na zisk titulu. Po dvou čínských okruzích, které připomínali větší kartingový okruh, přichází velmi rychlý a rytmický Potrero de los Funes Circuit. Argentinská trať patří k nejdelším z letošního kalendáře, když měří 6.270 metrů.

„Argentinský okruh je překrásný. Je to mix přírodní tratě a městského okruhu, protože se zdejší trať vlní okolo jezera Potrero de los Funes a lemují jí betonové bariéry. San Luis nabízí jak rychlé, tak pomalé zatáčky. My budeme mít ve svém voze třicet kilogramů zátěže. Ze zkušenosti z loňského roku víme, že to nebude jednoduché,“ uvedl Tomáš Enge před odletem do Argentiny.

Závěrečný podnik FIA GT1 World Championship slibuje napínavý boj o konečné prvenství jak mezi jezdci, tak mezi týmy. V obou případech si v jedné z hlavních rolí zahraje také Tomáš Enge a jeho stáj Young Driver AMR. Zatímco německý tým má tu nejlepší výchozí pozici, Tomáš Enge bude na nejvyšší příčky útočit z průběžného pátého místa.

„Prioritou bude v Argentině udržet první místo v hodnocení týmů. Naši týmoví kolegové však budou mít ještě o dvacet kilogramů zátěže ve svém voze více než my, a tak budeme mít oproti Nissanům velký handicap. Já s Alexem ztrácíme na třetí místo jediný bod, a tak i nám půjde o hodně. Máme sice matematickou šanci celý šampionát vyhrát, ale nevím co vše by se muselo stát, abychom se nám to podařilo,“ shrnul své šance liberecký závodník.

Závody šampionátu FIA GT1 World Championship můžete sledovat v přímém přenosu na obrazovkách televizní stanice SPORT 5. V sobotu 5. listopadu od 12:45 hod kvalifikaci a od 17:30 hod kvalifikační závod. V neděli 6. listopadu pak hlavní závod od 17:00 hod.

LIVE TIMING naleznete ZDE

Časový harmonogram závodního víkendu naleznete ZDE

Průběžné pořadí šampionátu naleznete ZDE

KALENDÁŘ FIA GT1 WORLD CHAMPIONSHIP 2011:

 25-26/03  Yas Marina  Abu Dhabi
 09-10/04  Zolder  Belgie
 07-08/05  Algarve  Portugalsko
 14-15/05  Sachsenring  Německo
 04-05/06  Silverstone   Velká Británie
 02-03/07  Navarra  Španělsko
 16-17/07  Paul Ricard  Francie
 03-04/09  Ordos  Čína
 09-10/09  Peking   Čína
 05-06/11  San Luis  Argentina

 
UŽITEČNÉ ODKAZY:

Oficiální stránky týmu Young Driver AMR 
Agentura BPA sport marketing  www.bpa.cz
Oficiální stránky Tomáše Engeho  www.tomas-enge.cz
Oficiální stránky Alexe Müllera  www.alex-mueller.net
Oficiální stránky Darrena Turnera  www.darrenturner.net
Oficiální stránky Stefana Mückeho  www.stefan-muecke.de
Oficiální stránky týmu Fischer Racing
Oficiální stránky šampionátu FIA GT1