Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Postavíme své vlastní auto, tvrdí HRT

Postavíme své vlastní auto, tvrdí HRT

Španělský tým popřel kopírování vozu Caterhamu.

Tým Hispania Racing popřel zprávy o tom, že jeho monopost pro sezónu 2012 bude kopií vozu konkurenční stáje Caterham, v letošní sezóně Team Lotus.

Španělský tým využíval zákaznických šasi od společnosti Dallara, pro příští rok si však svůj nový vůz chce postavit zcela sám.

"Po nedávných informacích, které se objevily v médiích, musí HRT F1 Team popřít, že Caterham Technology and Innovation, dceřinná společnost Caterham F1, bude mít na starosti návrhu a stavbě monokoku F112," uvádí se v prohlášení HRT.

"Navzdory tomu, co bylo uveřejněno, provádí vývoj vozu, se kterým bude HRT F1 Team příští rok závodit v Mistrovství světa Formule 1, tým designérů pod technickým dohledem Jackyho Eeckelaerta a šéfa aerodynamiky Stephana Chosseho v technickém sídle týmu v Mnichově."

HRT také ujišťuje, že narozdíl od svých prvních dvou let ve Formuli 1 stihne první předsezónní testy, které proběhnou na začátku února.

"Navzdory krátkého časového horizontu a změn pravidel pro rok 2012, kvůli kterým musí být nárazové testy a homologace šasi dokončeny předtím, než vozy budou testovat, tým věří, že nový vůz bude připraven k předsezónním testům v únoru."

Hispania již oznámila, že jedním z jeho jezdců bude Pedro de la Rosa, jméno druhého závodníka však zatím známé není.